Stop prodaji šećera iz rezervi

Bez autora
Jun 24 2011

Vlada Srbije donela je zaključak da treba obustaviti interventnu prodaju šećera iz Robnih rezervi, jer je tržište stabilizovano. Ta mera postigla je ciljane efekte i od marta, kada je počela interventna prodaja šećera iz Republičke direkcije za robne rezerve, prodato je 7,9 miliona kilograma šećera.Republičke robne rezerve počele su 2. marta isporuku 3.000 tona šećera, koji se u trgovinama širom Srbije prodavao po ceni od 98 dinara za kilogram.

Stop prodaji šećera iz rezerviVlada Srbije donela je zaključak da treba obustaviti interventnu prodaju šećera iz Robnih rezervi, jer je tržište stabilizovano.

Šef vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović kaže da je ta mera postigla ciljane efekte i da je od marta, kada je počela interventna prodaja šećera iz Republičke direkcije za robne rezerve, prodato 7,9 miliona kilograma šećera.

Republičke robne rezerve počele su 2. marta isporuku 3.000 tona šećera, koji se u trgovinama širom Srbije prodavao po ceni od 98 dinara za kilogram.

Prema ugovoru, trgovci su šećer plaćati 82,5 dinara po kilogramu, a u maloprodaji prodavali po ceni od 98 dinara, u šta je uračunata njihova marža od sedam odsto, zavisni troškovi od tri odsto i porez na dodatu vrednost od osam odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik